#34 boek: De Machine over Booking.com

Het boek “De Machine” gaat over hotelboekingssite Booking.com. Het boek neemt je mee op reis vanaf de start meer dan 20 jaar geleden tot 2021. Ben je gek op ondernemersboeken dan is De Machine zeker een aanrader. Het is voor studenten tot ervaren ondernemer buitengewoon leerzaam om te lezen waar het Amsterdamse hotelbedrijf, die in korte tijd groeit naar duizenden medewerkers, tegenaan loopt.

De eerste fase, met veel strijd over de aandelen is bizar (en leerzaam voor elke startup). Hoe het bedrijf succes had met A/B testen (nog 2 kamers beschikbaar…) is uniek. Hoe het reisbedrijf doordenderde hotels aan te sluiten over de hele wereld eveneens.

Reisgigant van hier tot Tokyo

Holi moli! Ik heb nooit geweten dat Booking meer dan 14 miljard omzet aantikt (2018). Wat een bizarre omvang.

Dat in Nederland één van de allergrootste reisbedrijven ter wereld is opgericht en is gevestigd (in Amsterdam) geeft mij het goede ondernemersgevoel. Het gevoel dat alles kan, ook vanuit Nederland kan je met je startup dus wereldwijd enorm succes hebben. Je hoeft helemaal niet in Californië te zitten. Wat een geruststelling. (-:

Geschreven door

Het boek “De Machine - in de ban van Booking.com“ is geschreven door 3 journalisten. In de top van Booking en voormalige topmensen wouden niet of nauwelijks meewerken. Toch geeft het boek een goed inzicht hoe het verloop van het bedrijf is gegaan. Leerzaam en leuk om te lezen. Aanrader!

Vorige
Vorige

#35 Mijn goede voornemen: Nederland knetter groen maken

Volgende
Volgende

#33 Stilstand is (soms) vooruitgang