Spoed // Spoeddienst voor nieuwe merknaam. 

 

Door de enorme groei van het aantal bedrijfsnamen en merknamen in Nederland komt het helaas geregeld voor dat een nieuwe handelsnaam of merknaam in strijd is met een al bestaande handelsnaam of merknaam. 

In sommige gevallen kan een merkenjurist het merkenrechtelijk of handelsnaam geschil nog oplossen.

En soms heeft u zeer snel een nieuwe naam nodig. Veams kan u daarbij verder helpen, ook als er spoed bij is. 

Wat is spoed? - Wanneer ben ik op tijd voor een nieuwe merknaam registratie?
In theorie dienst een merknaam in de Benelux uiterlijk 3 maanden voor lancering ingediend te zijn. De registratieprocedure van het BBIE van een merknaam van depot tot daadwerkelijke inschrijving (woordmerk registratie) heeft namelijk een verplichte inhoudelijke toetsing en oppositietermijn van maximaal 12 weken. Voor merkregistratie in landen buiten de Benelux of een Europees gemeenschapsmerk kan dit veel langer zijn.

Mocht u deze tijd niet meer hebben dan kan een grondig vooronderzoek van een nieuwe merknaam door een merkenbureau meer zekerheid geven of de nieuwe naam de registratieprocedure zal doorlopen. Wij kunnen u doorverwijzen naar een merkenjurist of merkgemachtigde aansluitend bij uw type merkregistratie die u hiervoor kan raadplegen. Heeft u darbij nog geen passend alternatief voor een nieuwe merknaam dan kunnen wij u uiteraard ondersteunen om een nieuwe passende merknaam te vinden. Neem contact op voor de mogelijkheden voor spoed.

Welke informatie is nodig om snel een oplossing te bieden?
Gewenst is als u ons direct van de merkklassen en beschrijving van uw huidige merkdepot kan voorzien.

Mocht u nog niet een merkdepot gedaan hebben dan kunt u het beste gewoon direct contact opnemen en hoort u van ons wat wij van u nodig hebben om snel een voorstel voor een oplossing te kunnen bieden.

Uw situatie: 
  • Merknaam conflict met een bestaande handelsnaam of merknaam.
  • Zeer snel willen lanceren en nog dé merknaam nodig.
  • Merknaam komt niet door de registratie.
  • Andere reden om snel tot een nieuwe naam te komen, fusie, verkoop, splitsing bedrijf, etc.
Hoe pakken wij dat aan? 

Op basis van uw situatie, voorwerk en onze beschikbaarheid doen wij u een voorstel op basis van uren – in tegenstelling tot onze fixed price aanpak bij naamcreatie zonder spoed. Mochten wij u niet direct kunnen helpen dan verwijzen wij u door naar collega’s in naamcreatie of jurdische merkenrechtelijke ondersteuning. 

Neem bij spoed naamgeving contact op met Veams. Bel +31 (0)50 8515320 (ma – vr, 09:00 – 18:00 uur). 
Buiten kantooruren bel Adrian Luijkx – eigenaar Veams +31 (0)6 21493808, of maak hier een belafspraak.

Geen directe spoed voor een merknaam?

Bekijk de naamcreatie diensten voor het ontwikkelen van nieuwe merknamen voor bedrijf, product, dienst of website. Of neem contact op voor vrijblijvend een aanpak, planning en offerte voor een merknaam op maat.