#28 Onderschat de kracht van Serendipity niet

Serendipity (Serendipiteit) is dat je het geluk opzoekt dat je met iets begint en toevallig ergens anders uitkomt. Soms heb je een bepaald idee waarvan je denkt, het is een goed idee, maar het klopt nog niet helemaal. Door gewoon met idee A aan de slag te gaan kom je naar verloop van tijd op een andere idee (idee B). Zonder idee A was idee B nooit op je pad gekomen.

Veel uitvindingen zijn toevallig ontstaan!

De kracht van Serendipity is in mijn beleving dat je de toevallige ontdekking een beetje gaat afdwingen. Dus dat vage idee wat je hebt juist de markt mee op, collega’s over spreken of delen met een leverancier en soms kom je daardoor uit bij een ander veel beter idee.

Dit zegt Wikipedia: Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl de vinder op zoek was naar iets totaal anders.

Door Serendipiteit zijn al menige uitvindingen gedaan, zoals de magnetron, het theezakje en diverse medicijnen. Bij mij is het vaker gebeurd dat ik begon met een ideetje, door het te lanceren kwam ik door reacties van klanten, leveranciers of collega’s uit bij idee 2 om na verloop van tijd uit te komen bij het ultieme idee 3. Zonder met idee 1 aan de slag te gaan, was ik nooit bij idee 3 uitgekomen. Learning bij doing.

En vooral die kans op die toevallige ontdekking afdwingen is de kunst.

Vorige
Vorige

#29 investeringsfonds kiezen, dicht bij jezelf blijven.

Volgende
Volgende

#27 Hier investeert Amazon in