#26 Google verklapt heel veel

Als je handig bent met Google kan je veel nuttige informatie ontdekken. Je hoeft alleen maar het alfabet te kennen. Wat ik bedoel? Stel je wil iets doen met golfvakanties maar je weet niet precies wat dan toets je gewoon het woord golfvakanties in in Google en vervolgens steeds 1 letter. Je krijgt dan van google autocomplete suggesties, bijvoorbeeld bij de A krijg je als suggestie Golfvakanties Algarve, Golfvakanties Allinclusive. Je gaat alle letters af en zo ontdek je soms iets wat je nog niet wist.

Naar beneden scrollen

Een andere optie is dat je een woord, bijvoorbeeld WC Papier intoetst op google en je vervolgens helemaal naar onderen scrollt (werkt niet op je mobiel) en daar zie je ook gerelateerde zoekopdrachten staan.

Hoeveel pagina’s heeft een bepaald domeinnaam?

Wist je tot slot dat je ook kan zien hoe groot een website is door site:naamurl.nl in te toesten, je ziet dan hoeveel pagina’s geindexeerd zijn door Google. site:debijenkorf.nl heeft bijvoorbeeld meer dan 800.000 pagina’s. site:zalando.nl heeft zelfs 1.800.000 pagina’s. Let op, het staat in een klein regeltje bij xx resultaten.

Autoriteit

Is iets nu een goede website of niet? Heeft een website nu status in Google of niet? Als je zoekt op de url van de site en je ziet dat de website inspringingen heeft (ook wel sitelinks genoemd), dan weet je dat Google de site status geeft. Hoe meer inspringen hoe beter. Zoek je op de url van een blog en je vindt de blog niet helemaal bovenaan dan is het of een hele nieuwe blog of een spamblog. Let op, advertenties (google ads) kunnen ook sitelinks hebben, dat is niet wat ik bedoel

Onderstaand een voorbeeld van sitelinks:

Vorige
Vorige

#27 Hier investeert Amazon in

Volgende
Volgende

#25 Qarel