Diensten // Merknamen die voor uw bedrijf werken.

Nieuwe onderneming, maar ontbreekt dé merknaam?

Naamcreatiebureau Veams helpt bedrijven van A tot Z in naamgeving.

Alle diensten hebben hetzelfde doel: één merknaam vinden die commercieel, strategisch en juridisch helemaal voor u klopt, en zo de fundering geeft om een waardevol merk te bouwen.

In een slim, bewezen en grondig proces komen wij tot dié merknaam. Zie ook onze werkwijze. Veams is daarbij de enige naamcreatie specialist met volledig focus op merknamen. Kern dienstverlening: u levert input, wij leveren de naamstrategie en namen, tot u één kiest.

Oplossingen op één rij // Naam bedrijf, dienst, product of advies.

Naam Productmerk

Op zoek naar een korte pakkende merknaam om een beschermd product of productgroep te lanceren?

Naam Dienstmerk

Op zoek naar een nieuwe naam voor dienst die als sterke zelfstandige (online) merknaam te branden is?

Naam Bedrijfsmerk

Op zoek naar korte nieuwe merknaam voor uw bedrijf in lijn met marketing en strategie?  

Naamkeuze Merk

Al merknamen gevonden, en wilt u een second opinion of kader om een  naamkeuze te maken?

‘Sterke nieuwe productnamen zijn duidelijk, uniek en kort.’ 

Naam Productmerk // Merknaam voor product.

Waarom een merknaam voor uw producten kiezen?

Voor nieuwe producten zijn in theorie vele soorten bescherming mogelijk. In de praktijk is een geregistreerd woordmerk dé manier om uw investeringen in naamsbekendheid – offline én online – te beschermen tegen misbruik en copycats.

Sterke productnamen zijn duidelijk, onderscheidend en kort. Ze dienen daarbij uiteraard commerciële doelen, zoals uw producten positioneren en de juiste doelgroep te intrigeren meer te willen weten, en aan uw merknaam te binden.

Ook maken merknamen voor producten merklicenties, en verkoop van het merk mogelijk. Kortom, een sterke productnaam is de fundering voor een sterk merk.

Hoe wij productnamen ontwikkelen?

Merknamen voor producten ontwikkelen wij met een outside-in benadering. Een analyse van het concurrentieveld en de doelgroep vormen de basis voor de positioneringsmogelijkheden. De productnaam is het antwoord hoe met taal, associatie of symboliek een opvallende naam maximaal impact in uw speelveld kan maken. Daarbij uniek, zodat u merkwaarde kan claimen om klanten te binden.

Wat kan Veams u leveren?

Wij verzorgen het gehele proces van intake, concurrentieanalyse, naamstrategie, naamcreatie tot woordmerk registratie. U levert input, wij creëren en u kiest.

Uitkomst is een sterke merknaam voor een product of productgroep. Een korte pakkende naam die opvalt, verleid, positioneert en uw doelgroep aantrekt. En uiteraard de naam van uw product beschermd in afzetgebied en merkklassen.

Naamontwikkeling voor een productmerk is maatwerk, er zullen wel altijd de 7 stappen van onze werkwijze in terugkomen. Het tijdspad dat uw productmerk klaar is voor lancering, is mede afhankelijk van de gewenste merkregistratie (procedures van 12 weken tot maanden). Vind en registreer de productnaam daarom op tijd.

Productnaam professionele beauty-artikelen. Lyvion
Internationale merknaam gift packaging. Lovly
Productmerk A-merk bevestigingsmaterialen. Wovar
*Enkele productnamen, meer in ons portfolioLeg contact voor een offerte + aanpak ‘Creatie Productnaam voor Merk’.

‘Een sterk dienst is zowel offline en online als merk volledig beschermd.’ 

Naam Dienstmerk // Merknaam (online) diensten.

Waarom een merknaam voor een (web)dienst kiezen? 

Een dienst als zelfstandig merk in de markt zetten heeft buitengewoon veel voordelen. U kan onder één gerichte merkidentiteit uw doelgroep aanspreken en kan uw merknaam een (inter)nationaal beschermd begrip in uw branche worden.

Zeker tegenover de grote – voor iedereen alles – aanbieders, winnen Benelux nichemerken in elke tak van sport terrein. Deze merken kunnen namelijk veel meer uitgesproken en authentiek zijn – dat zorgt voor terugkerende klanten. Een sterke merknaam plus korte premium domeinnaam is een krachtig marketing wapen.

Een merknaam zorgt dat elke euro die u investeert in branding van uw naam ook beschermd wordt. Als geregistreerd merk kan u optreden tegen copycats. Het maakt daarbij het in licentie geven of het verhandelen van merkrechten mogelijk.

Hoe wij merkennamen voor diensten ontwikkelen? 

Dienstmerken ontwikkelen wij met een outside-in benadering. Een concurrentie analyse en uw merkstrategie zijn de basis voor de positionering. Door middel van taal, associatie of symboliek kunnen wij de merknamen met de juiste impact vinden die bij marketing en strategie passen. U levert input, wij creëren namen, u kiest.

Wat kan Veams u leveren? 

Het resultaat is een merknaam én premium domeinnaam om concurrenten buitenspel te zetten en klanten te binden. De aanpak naamgeving van een dienst is op maat, echter zullen altijd de 7 stappen van onze werkwijze terugkomen. Bekijk ook onze aanpak naam maken. Neem contact op voor vrijblijvend een offerte.

Slimme nieuwe manier van boekhouden. Zelp.
Online concurrentieanalyse software. Claxe.
Franchisemerk voor geboortezorg. Pryl  geluk dichtbij.
*Enkele namen voor diensten, meer in portfolioLeg contact voor een offerte + aanpak ‘Creatie Dienstnaam voor Merk’.

‘De naam van een bedrijf is een belangrijk bedrijfsmiddel om klanten, personeel en partners aan te trekken.’ 

Naam Bedrijfsmerk // Merknaam voor bedrijf.

Waarom voor een bedrijfsnaam kiezen die ook een merknaam is? 

Alle investeringen in klantgeluk en bekendheid hangen samen met de naam van een bedrijf. De bedrijfsnaam is niet alleen belangrijk voor het binden van klanten, ook voor het werven van personeel, partners en investeerders.

Een bedrijfsmerk (een handelsnaam die ook als merknaam te beschermen is) kan nationale of zelfs internationale bescherming genieten, ten opzichte van een handelsnaam die vaak alleen lokale bescherming geniet. U bouwt merkwaarde op.

Een merknaam geeft daarbij de optie voor eventuele verkoop of het in licentie geven van uw opgebouwde merknaam. Een bedrijfsmerk is dus buitengewoon waardevol en belangrijk om in één keer strategisch goed te krijgen.

Hoe wij merknamen voor bedrijven ontwikkelen?

Onze aanpak voor organisatiemerken is inside-out, het startpunt is de identiteit van de organisatie. Daarop de belangen van relevante stakeholders en concurrentieposities. Met uw input komen we tot een onderbouwd kader en zo tot een merknaam die bij uw marketing en strategie past en voor u blijft werken.  

Wat kunnen wij u leveren?

Uitkomst is een nieuwe handelsnaam die ook als merknaam (inter)nationaal als bedrijfsmerk beschermd kan worden, uiteraard inclusief premium domeinnaam.

Elk naamtraject voor een bedrijfsmerk is op maat, zo kan er sterk onderscheid zijn tussen een rebranding of nieuw bedrijfsmerk. Echter zullen altijd de 7 stappen van onze werkwijze terugkomen. Zie onze aanpak naamontwikkeling.

Huidinstituut Faims.
Technische project- en serviceorganisatie Cruxin.
Projectontwikkelaar en ontwerpbureau Struc.
*Enkele namen voor ondernemingen, meer in portfolioLeg contact voor een offerte + aanpak ‘Creatie Bedrijfsmerk’.

‘Een merknaam dient geen emotioneel keuze maar zakelijk beslissing te zijn.’

Naamadvies // Expert advies voor naamkeuze. 

Een merknaam kiezen is een belangrijke strategische beslissing met impact. Als u al een shortlist van namen voor een nieuwe merk heeft, kunnen wij ondersteunen in het kiezen van de beste naam voor een nieuw merk. Advies zonder dubbele pet op.

Voor een rechtuit advies voor naamkeuze bieden wij drie opties:

A. Strategisch advies // Kader om namen te beoordelen. 

Op basis van een korte intake maken wij een analyse en stellen wij een naamstrategie en kader op om uw eigen naamkandidaten te beoordelen. Zo weet u welk type naamgeving bij uw strategie en positionering past en kunt u onderbouwd een keuze voor de best passende merknaam maken.

B. Second opinion // Commerciële beoordeling gekozen namen.

Alleen een juridische beoordeling van een naam is soms onvoldoende. Op basis van uw shortlist, kunnen wij de commerciële voors en tegens van naamkandidaten met u bespreken. Dit doen wij zonder uw motieven en strategie voor de nieuwe merknaam te weten. Zo bent u bewust van de juridische en commerciële kracht van elke naam om gericht de beste naamkeuze te kunnen maken.

C. Vrije sparring // Vraag & antwoord over naamgeving. 

U kan ook een uurtje sparring bij ons boeken. Wij beantwoorden dan simpelweg alle vragen die u over naamgeving heeft. Mogelijk vanaf 1 uur. Voor reclame- of brandingsbureaus is een strippenkaart met korting mogelijk.    

Advies kan telefonisch, via Skype, op ons kantoor en op locatie plaatsvinden.

Leg contact voor beschikbaarheid en tarieven naamadvies op maat.

Veel gestelde vragen // Informatie naamcreatie diensten Veams. 

Beschikbaarheid? Om kwaliteit en creativiteit te bewaken hebben wij een maximale capaciteit. Neem contact op om vrijblijvend uw deadline en planning te overleggen.
  • Week 10 // 4 - 10 mrt. 2019
  • Week 11 // 11 - 17 mrt. 2019
  • Week 12 // 18 - 24 mrt. 2019
  • Week 13 // 24 - 31 mrt. 2019
"Wij hebben de naam gisteren nodig, kan dat?"
Neem contact op of onze spoedservice beschikbaar is. Bel direct 050 851 53 20 – maandag tot vrijdag, 09:00 – 18:00 uur  – of laat in het contactformulier een bericht achter en wij nemen spoedig contact op.
"Moet ik helemaal naar Groningen?"
Nee. Onze opdrachtgevers zitten in geheel Nederland en daarbuiten. Wij werken daarom moeiteloos via Skype, telefonisch en de cloud. Het zorgt voor snel en vaak kunnen schakelen. Indien u wenst komen wij – tegen meerprijs – graag uw koffie drinken. Voor de snelheid of het verloop van een naamtraject heeft het – vanuit 100+ trajecten ervaring – geen invloed.

Vanzelfsprekend bent u elke werkdag welkom op ons kantoor in hartje stad Groningen. Groningen is een leuke stad en ook de moeite waard om een kort verblijf aan te koppelen. Bel direct Adrian Luijkx – +31 (0)50 851 53 20 voor een bakkie doen.

"Doen jullie ook vormgeving, branding, reclame, PR of webdesign?"
Nee. Wij zijn fulltime specialisten in naamgeving. Wij doen één kunst vaak en goed: dé merknaam vinden.

Een naam is het meest dominante en strategische onderdeel van uw merk. Naamcreatie vraagt daarom om een andere aanpak en expertise dan het laden van het merk, de branding. Om maximaal van waarde te zijn voor onze klanten doen wij slechts één ding heel vaak en goed: merknamen creëren. Hoe verleidelijk de rest erbij verzorgen ook is.

Uiteraard werken wij geregeld samen met branding of reclamebureau voor de lancering van een nieuw merk.  

"Verzorgen jullie ook internationale merknamen?"

Ja, ook voor Europese naamgeving of zelfs daarbuiten kunt u bij Veams terecht. Dit brengt uiteraard weer een andere complexiteit aan een naamcreatie mee – zoals de merkstrategie en in hoeverre de naam consessies moet doen aan merkbescherming en herkenbaarheid in de verschillende landen of regio’s. Ook zijn de doorlooptijden van de registratieprocedures van merkregistratie doorgaans een stuk langer dan een Benelux merkregistratie. Neem contact op voor de mogelijkheden en vrijblijvend een aanpak en offerte op maat. 

Contact // Vragen, offerte of vrijblijvend kennismaken? 

Bel 050 8515320 of maak hieronder Skype of belafspraak met Adrian Luijkx, eigenaar Veams: